موسیقی بر احساسات ما تأثیر میگذارد، اما آیا باعث سلامت جسم هم میشود؟
به گزارش گیشنیز، تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی برای سلامتی روح و جسم مفید است و خلق و خو را بهتر میکند.
این ایده که ملودی، روح پریشان را آرام میکند، منشأ باستانی دارد. در کتاب مقدس یهودیان آمده است که روح شیطانی به دیدار شائول میرفت و او را افسرده میکرد. او از داوود پیامبر خواست تا او را با چنگ آرام کند. داوود چنگ مینواخت، شائول آرامش پیدا میکرد و روح شیطانی کمکم او را ترک کرد.
ادبیات آکادمیک «پزشکی موسیقی» را از «موسیقی درمانی» جدا میداند. «موسیقی درمانی» یک متخصص آموزش دیده میخواهد و ساز زدن، آهنگسازی یا بداههنوازی جزو آن هستند.
اما «پزشکی موسیقی» گوش دادن به موسیقی است. مطالعات نشان میدهد که گوش دادن به موسیقی یک درمان موثر برای افسردگی، اضطراب، بیخوابی و درد فیزیکی است و حتی میتواند فشار خون را کم کند و خطر سکته مغزی را تا ۱۳ درصد پایین بیاورد.
ذائقه موسیقی ذهنی است و آهنگی که برای یک نفر زیبا است، ممکن است برای نفر دیگر گوشنواز نباشد. واکنشهای احساسی به تجربههای شخصی بستگی دارند.
مؤثرترین درمان برای افسردگی با این روش، گوش دادن آگاهانه به موسیقی برای حداقل ۶۰ دقیقه در هفته است و برای کم کردن فشار خون بهتر است ۲۵ دقیقه پیادهروی کنید.
آهنگهایی با ریتم پایین، طبیعتا خلق و خو را آرامتر و ضربان قلب و تنفس را تنظیم میکنند. تکرار موتیفهای موسیقایی باعث از بین بردن تنش و آزاد شدن انتقال دهندههای عصبی مثل دوپامین میشوند که هم درد عاطفی و هم درد فیزیکی را کم میکند.
اگر میخواهید یک لیست از موزیکهایی داشته باشید که قرار است حالتان را بهتر کنند، با آهنگهایی شروع کنید که احساسات شما را نشان میدهند و با قطعهای تمام کنید که دوست دارید در آن حال باشید و شنیدنش حالتان را بهتر میکند (اصل ایزو).
هر چقدر هم که پلیلیست شما خوب باشد، پزشکی موسیقی درمان بیماری روانی نیست. اما میشود به عنوان مدیتیشن برای انعطاف در برابر استرسهای زندگی از آن کمک گرفت.