آزمونهای زیادی برای تشخیص درجه درونگرایی یا برونگرایی ما وجود دارد. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که تمایلات افراد درونگرا یا برونگرا چیست؟ این مطلب گیشنیز را بخوانید.
اینکه شما فردی درونگرا یا برونگرا هستید، ربطی به میزان اجتماعی بودن شما ندارد (این یک تصور غلط رایج است). «کیلا فلانگان»، محقق آموزشی در دانشگاه کلگری، آلبرتا، روی چگونگی اطمینان از بهینهسازی روشهای تدریس برای دانشآموزان درونگرا و برونگرا کار میکند و میگوید: «این موضوع به معنای خجالتی بودن یا اعتماد به نفس داشتن نیست. شما باید به این فکر کنید که انرژی خود را از کجا میگیرید، از گروه یا تنهایی.»
به عنوان مثال، کسی که پس از یک گردهمایی به زمان نیاز دارد تا به تنهایی ریکاوری شود، به احتمال زیاد یک فرد درونگرا است، و فرقی نمیکند که از مهمانی لذت برده باشد یا نه. برعکس، کسی که یک گردهمایی را سرزنده و مشتاق ترک میکند، احتمالاً برونگرا است.
«آرنی کوزاک»، روانشناس و استادیار روانپزشکی در کالج پزشکی دانشگاه ورمونت لارنر، میگوید: «یک فرد درونگرا انرژی خود را در یک گروه اجتماعی صرف مکالمههای کوچک میکند، در حالی که یک فرد برونگرا با این کار انرژی میگیرد و رشد میکند. به همین دلیل مثلا همهگیری کرونا مود پسند افراد درونگرا بودهاست.»
شما کدام یک هستید؟
در مورد حل مسئله نیز تفاوتهایی وجود دارد. افراد برونگرا معمولاً بیان کردن مشکلات را مفید میدانند و احتمالاً بیشتر از دیگران مشاوره میخواهند، در حالی که یک فرد درونگرا تمایل دارد راهحلهای بالقوه را تجسم کند یا بنویسد. علاوه بر این، افراد برونگرا معمولاً در بیان کلامی خود خوب هستند و میتوانند این کار را بدون آمادگی قبلی انجام دهند. در همین حال، افراد درونگرا زمان بیشتری را برای جمعآوری افکار خود و ارائه آنها به صورت هدفمند صرف میکنند. وقتی صحبت از جلسات به میان میآید، این موضوع میتواند برای فرد درونگرا تأثیر منفی داشته باشد، زیرا افراد برونگرا هستند که میتوانند در نهایت بر گفتوگو مسلط شوند. فلانگان میگوید: «گاهی اوقات باید به افراد برونگرا یادآوری شود که اجازه دهند دیگران هم صحبت کنند، در حالی که درونگراها باید تشویق شوند تا صحبت کنند.»
گفتنی است که مجبور نیستید دقیقا یک فرد درونگرا یا برونگرا باشید، درونگرایی و برونگرایی در یک طیف اتفاق میافتد و اصطلاح جدیدی برای کسانی که در میانه هستند ایجاد شدهاست: «میانگرا». رواشاناسان مطمئن نیستند که کدام یک از این سه نوع رفتار رایجتر است، اما اغلب ویژگیهای شخصیتی معمولاً به طور متعادل توزیع میشوند و اکثریت مردم در میانه قرار میگیرند و اقلیتی از مردم به سمت افراط پراکنده میشوند. با این حال، این توزیع ممکن است بسته به جغرافیا و فرهنگ متفاوت باشد. کوزاک میگوید: «اسکاندیناوی درونگراتر و ایالات متحده برونگراتر است. اما اندازهگیری آن دشوار است و آزمایشهای انجامشده نیز همراه با تعصب هستند.»
تفاوتهای یادگیری
بسیاری از تحقیقات روانشناسی فعلی در مورد تفاوتهای بین درونگراها و برونگراها توسط معلمان و متخصصان آموزش و پرورش انجام میشود و به این دلیل است که در سالهای اخیر فشار زیادی به سمت یادگیری گروهی صورت گرفتهاست. فلانگان میگوید: «شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد وقتی دانشآموزان به طور فعال برای یادگیری دانش با همسالان خود در گروه مشارکت میکنند، یادگیری به طور متوسط افزایش مییابد. ما باید درک کنیم که درونگراها ممکن است از این روش آموزشی متنفر باشند.»
در واقع، شواهد زیادی در روانشناسی وجود دارد که نشان میدهد درونگراها در مقایسه با همکلاسیهای برونگرای خود در جلسات یادگیری گروهی به خوبی عمل نمیکنند. فلانگان و همکارش، هدر آدی، برای اطمینان از اینکه دانشآموزان درونگرا از روند یادگیری گروهی عقب نمانند، ساختار درس را برای ۲۶۶ دانشجوی کارشناسی زیستشناسی بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ دوباره طراحی کردند. در حالی که آنها یادگیری گروهی را به عنوان یکی از اجزای اصلی یادگیری در کلاس حفظ کردند، مطمئن شدند که دانشآموزان برای آمادهشدن جهت سخنرانیها مطالعه مستقل داشته باشند. به این ترتیب درونگراها میتوانند در زمان خود در آرامش فکر کنند و سپس همه دور هم جمع میشوند و در کلاس درس به طور مشترک کار میکنند. این روش با نیاز به همکاری و کار گروهی و با اطمینان از شکوفایی درونگراها و برونگراها، تعادل برقرار میکند.
قبل از اینکه ساختار درس جدید اعمال شود، هر دانشآموز یک آزمون آنلاین میدهد تا این موضوع که درونگرا، میانگرا یا برونگرا است، مشخص شود.
پس از اتمام دوره زیستشناسی، از هر دانشآموز پرسیده شد که آیا راضی بودند یا خیر. فلانگان و ادی پس از بررسی اعداد و ارقام، هیچ مدرکی دال بر محرومیت افراد درونگرا پیدا نکردند. افراد درونگرا، میانگرا و برونگرا نمرات مشابهی کسب کردند و نگرشهای مشابهی را نسبت به دوره گزارش کردند.
بنابراین، با اینکه ممکن است درونگراها و برونگراها بطور متفاوتی یاد بگیرند، اما نتایج فلانگان نشان میدهد که هر دو نوع افراد به یک اندازه توانایی موفقیت دارند، اگرچه این تحقیقات نشان میدهد که افرادی که مسئول طراحی برنامههای درسی و محیطهای کاری هستند باید هر دو نوع افراد را در نظر بگیرند.