سازمان شفافیت فناوری (TTP) ، از متا که غول رسانههای اجتماعی است، میخواهد تا با کلاهبرداری ویزای کانادا که در پلتفرمهایش منتشر میشود، برخورد شدیدی کند.
به گزارش گیشنیز این سازمان، شرکتهای بزرگ را مسئول این کلاهبرداریها میداند. بر اساس خلاصهای از تحقیقات انجام شده، پستهایی از حسابهای فیسبوک منتشر شده است که ادعا میکنند وکلای مهاجرت هستند و مهاجرانی را مورد هدف قرار میدهد که امیدوار هستند سفر رایگانی به کانادا داشته باشند و از طریق یک سری وبسایتها، امکان اشتغال و اقامت در این کشور هم داشته باشند.
بر اساس این گزارش، چنین وبسایتهایی کاربران را مجبور میکنند که قبل از دسترسی به برنامه ویزا، دوستان خود را از طریق واتساپ دعوت کنند و به طور ناخواسته، باعث گسترش این کلاهبرداری شوند. با این حال، چنین سایتهایی هرگز اطلاعات مربوط به ویزای وعده داده شده یا هر گونه اطلاعات قانونی در مورد مهاجرت به کانادا را به دولت مورد نظر ارائه نمیدهند.
این وبسایتها، با جمعآوری اطلاعات شخصی افراد از همه جا بیخبر، میتواند از آنها برای سرقت هویت استفاده کنند.
دولت کانادا هم به کاربران، در مورد این کلاهبرداری هشدار داده است و برای دسترسی به قربانیان احتمالی، در صفحه فیس بوک سفارت کانادا، پستهایی در این مورد گذاشته میشود.
در یکی از پستهای دولت کانادا آمده است: «سفارت میداند که یک پیام جعلی در واتساپ، در مورد استخدام دولت کانادا در سال ۲۰۲۲، در حال انتشار در بین کاربران است. این پیام از طرف دولت کانادا نیست. به شما توصیه میکنیم که هرگز اطلاعات شخصی خود را به اشخاص ثالث ناشناس ارائه ندهید.»
به گفته این سازمان، متا کاملاً از این کلاهبرداریها آگاه است و به نظر میرسد که هیچ اقدامی علیه این پستها انجام نمیدهد و همین امر، سیاستهای متا را در برابر کلاهبرداری و فریب، نقض میکند. این سازمان در تحقیقات خود، بر روی این مسئله تاکید میکند که شناسایی پروفایلها و تبلیغات جعلی بسیار آسان است و متا میتواند به راحتی آنها را حذف کند.
سازمان در طی بیانیهای به CTV News گفته است: «ما متعهد هستیم تا جلوی کلاهبرداری را بگیریم و کاربران را هم تشویق میکنیم تا هرگونه محتوای مشکوک را به ما گزارش دهند.»
سخنگوی متا در ادامه گفت: «محتوای آسیبرسان، جایی در پلتفرم ما ندارد و ما سیاستها و فناوریهای خاصی را برای شناسایی و حذف آنها در نظر گرفتهایم. ما در حال بررسی گزارش سازمان شفافیت فناوری هستیم، محتواهای آسیبرسان را به دلیل نقض قوانین خود حذف کردهایم و به این کار ادامه خواهیم داد تا امنیت جامعه ما همواره حفظ شود.»
بر اساس گزارشات سازمان شفافیت فناوری، به نظر میرسد که گوگل به وبسایتهای ویزای جعلی اجازه میدهد تا از ابزارهای تحلیلی و تبلیغاتی، برای جمعآوری دادههای بیشتر در مورد افراد استفاده کنند و بتوانند از بازدیدهای صفحه هم درآمد کسب کنند.
بر اساس تحقیقات این سازمان، پستهای فیسبوک و واتساپ با ظاهری شبیه به هم، گروههایی را برای مهاجران از آمریکای مرکزی، آمریکای جنوبی و آفریقا تشکیل دادهاند و در آن گروهها به تبلیغ ویزاهای جعلی میپردازند.
در پستهای کلاهبرداری منتشر شده در رسانههای اجتماعی است که کانادا، بیش از ۴۵۰هزار کارگر مهاجر را استخدام میکند و وعدههایی مثل اعطای هزینه سفر، مسکن رایگان، مجوزهای فوری کار و کمک حقوقی از جانب دولت کانادا برای همه مهاجران بالای ۱۶ سال را ارائه میدهد.
در واقع، قبل از باز شدن وبسایت جعلی، باکسی روی صفحه نمایان میشود و از کاربران میخواهد اطلاعات را برای حداقل ۱۵ نفر دیگر ارسال کنند. جملات این باکس به این صورت از زبان اسپانیایی ترجمه شده است: «فرم ویزای کانادا شما به محض کلیک بر روی دکمه «دعوت از دوستان/ گروه و به اشتراکگذاری این اطلاعات با ۱۵ دوست یا ۵ گروه در واتساپ، در دسترس شما قرار خواهد گرفت… اگر این مرحله را به درستی انجام ندهید، صفحه فرم ویزا لود نخواهد شد.»
ورژنهای دیگر این کلاهبرداری، شامل پروفایلهای افرادی در فیسبوک میشود که وانمود میکنند وکیل مهاجرت هستند. در واقع، یک سری اکانتهای مشخصی وجود دارند که پیامهای دروغین را بارها و بارها برای کاربران مختلف ارسال میکنند. یکی از پروفایلهای جعلی که توسط سازمان شفافیت فناوری ردیابی شده است، مربوط به «جانلیس اوسوریا/اوسوریا روزادوس» است که هر دفعه با اسم جدیدی ظاهر میشود. این حساب، در جواب به کاربرانی که در پستهای مربوط به کار در کانادا کامنت میگذارند، از آنها میخواهد برای اطلاعات بیشتر به آنها، دایرکت (پیام شخصی) بدهند.
ورژنهای اولیه این کلاهبرداری که در سال ۲۰۲۲ اتفاق افتاد، از سرویس وب مختصر کننده URL برای هدایت کاربران به صفحه برنامه جعلی استفاده شده بود. اکنون سرویس وب مختصر کننده URL ، این لینک را حذف کرده و ابزار اسپم یا کلاهبرداری را هم از میان برداشته است.