براساس گزارش جدید یک موسسه مشاوره سرمایهگذاری مهاجرت، علیرغم نگرانیهای رکود اقتصادی و آشفتگی بازار، ثروت در برخی از نقاط جهان در حال رشد است و گاهی اوقات رشدی قابل توجه دارد.
هانگژو در چین در صدر فهرست سریعترین نقاط رشد میلیونرها قرار دارد. این گزارش نشان میدهد که بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، تعداد ساکنانی که داراییهای قابل سرمایهگذاری به ارزش بیش از یک میلیون دلار دارند، ۱۰۵ درصد افزایش یافته است.
تا پایان سال گذشته، ۳۰۴۰۰ نفر ساکن این شهر در این دسته قرار گرفتند. از این تعداد، ۹۸ نفر به اصطلاح صدمیلیونر بودند که داراییهایی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار داشتند و ۱۲ نفر دیگر آنها میلیاردر بودند.
دو شهر دیگر چین، شنژن و گوانگژو نیز در بین ۱۰ شهر برتر قرار دارند و بهترتیب در ردههای سوم و هفتم قرار دارند. تعداد افراد فوق ثروتمند در شنژن بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، ۹۸ درصد افزایش یافت، در حالی که گوانگژو ۸۶ درصد افزایش نشان دادهاست.
در کنار چین، ایالات متحده با سه شهر در بین ۱۰ شهر برتر قرار دارد. در ایالات متحده، آستین مرکز ایالت تگزاس، با رشد ۱۰۲ درصدی جمعیت میلیونر بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۲، رتبه دوم را بهخود اختصاص داد و پالم بیچ فلوریدا با ۹۰ درصد افزایش، چهارم شد. پس از آن اسکاتسدیل آریزونا با افزایش ۸۸ درصدی قرار گرفت.
اندرو آمولز، رئیس یک تحقیقات شرکت اطلاعاتی ثروت، این جهشها را به عوامل مختلفی مرتبط میداند.
آمولز در یادداشتی که در کنار این گزارش منتشر شد، خاطرنشان کرد: «آستین از فناوری سود برده است، زیرا بسیاری از شرکتهای بزرگ در سالهای اخیر فعالیتهای خود را به آنجا منتقل کردهاند.» در همینحال، گفته میشود که اسکاتسدیل بهدلیل تعداد روزافزون املاک و سبک زندگی منحصر بهفرد برای کارآفرینان فناوری و بازنشستگان جذاب است و پالم بیچ یک مقصد محبوب برای دورکاری است.
قابل ذکر است که هیچ شهر اروپایی در بین ۱۰ شهر برتر قرار ندارند.
تسلط ایالات متحده بر بخش فناوری جهانی احتمالاً بر رشد ثروت در شهرهای اروپایی تأثیر گذاشته و رشد آسیا بیشتر از ایالات متحده به اروپا آسیب زدهاست.
ثروت در کدام شهرها در حال کاهش است؟
از طرف دیگر، تعداد افراد ثروتمند در برخی شهرها در دهه گذشته بهمیزان قابل توجهی کاهش یافته است. مسکو، روسیه، با ۴۴ درصد بیشترین کاهش را داشته و سنت پترزبورگ با ۳۸ درصد، دارای سومین افت بزرگ بوده است.
بهدلیل عواقب ناشی از جنگ مداوم روسیه با اوکراین، این امر تعجبآور نیست. اما همه کشورهایی که شاهد کاهش جمعیت فوق ثروتمند خود بودهاند، دلایل واضحی ندارند. ژوهانسبورگ در آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۱۲ میلیونرهای ۴۰ درصدی کمتری داشت، هنگکنگ با کاهش ۲۷ درصدی مواجه بود و جمعیت فوق ثروتمند لندن ۱۵ درصد کاهش یافت. هر سه این شهرها جزو ۱۰ مکان با بیشترین افت هستند.
تغییرات در چشمانداز سیاسی، مانند برگزیت برای بریتانیا و تنشهای ژئوپلیتیکی میتواند از عوامل احتمالی این کاهش باشد.
ثروتمندترین شهرهای جهان کدامند؟
با اینحال، هنگکنگ همچنان به رتبهبندی به لیست ۱۰ شهر برتر ثروتمند جهان بازگشته است. این شهر با مجموع ۱۲۹۵۰۰ نفر و با بیش از یک میلیون دلار دارایی قابل سرمایهگذاری از جمله ۲۹۰ میلیونر و ۳۲ میلیاردر، هفتمین شهر ثروتمند جهان است.
در صدر شش شهر برتر، نیویورک قرار گرفته و پس از آن توکیو، منطقه خلیج شامل سانفرانسیسکو و سیلیکونولی، لندن، سنگاپور و لسآنجلس هستند.
از تعداد ۳۴۰۰۰۰ نیویورکی با داراییهای قابل سرمایهگذاری به ارزش حداقل یک میلیون دلار، ۷۲۴ نفر صدمیلیونر و ۵۸ نفر میلیاردر هستند.
شیکاگو، ایلینویز، هیوستون و تگزاس که سال گذشته بهترتیب در رتبه هفتم و هشتم بودند، دیگر در بین ۱۰ شهر برتر قرار ندارند.
پکن پایتخت چین در حال حاضر در رتبه هشتم و پس از آن شانگهای قرار دارد. این شهرها قبلاً در رتبه نهم و دهم بودند.
۱۰ شهر برتر لیست کدامها هستند؟
این ۱۰ شهر در بین سالهای ۱۰۱۲ تا ۲۰۲۲ بیشترین افزایش افراد فوقثروتمند را داشتهاند:
۱. هانگژو، چین (۱۰۵ درصد)
۲. آستین، ایالات متحده (۱۰۲ درصد)
۳. شنژن، چین (۹۸ درصد)
۴. وست پالم بیچ، ایالات متحده (۹۰ درصد)
۵. اسکاتسدیل، ایالات متحده (۸۸ درصد)
۶. بنگالورو، هند (۸۸ درصد)
۷. گوانگژو، چین (۸۶ درصد)
۸. شارجه، امارات متحده عربی (۸۴ درصد)
۹. شهر هوشی مین، ویتنام (۸۲ درصد)
۱۰. حیدرآباد، هند (۷۸ درصد)