خوابیدن برحافظه و زندگی روزمره ما انسانها تاثیر میگذارد. حتما تابحال تاثیر بیخوابی را در زندگیتان حس کردهاید. گیشنیز در این مقاله به شما میگوید که خواب عمیق، بیخوابی و اختلال خواب چه تاثیری بر زندگی شما دارند.
خوابیدن یک حالت فیزیولوژیکی است که برای داشتن یک زندگی عادی به آن نیاز داریم. نقش مهمی در تثبیت حافظه دارد و باعث میشود مغز، اطلاعات جدید را تثبیت و تقویت کند. اما زمانی که خواب ما دچار مشکل میشود، حافظه هم اختلال پیدا میکند..
خواب و حافظه
محققان دریافتهاند که خوابیدن باعث تثبیت انتخابی خاطرات میشود و خاطرات نامربوط را دور میریزد.
رویا و حافظه
محققان میگویند که رویاها انعکاس فعالیتهای عصبی مربوط به تجربیات هستند و باعث تثبیت حافظه در زمان خواب میشوند.
اختلالات خواب و حافظه
اختلالات خواب، مثل بیخوابی، آپنه خواب و سندرم پای بیقرار، الگوی خواب طبیعی را مختل میکنند و باعث میشوند خاطرات در ذهن تثبیت نشوند.
آپنه خواب، وقفه کوتاه در تنفس در طول خواب است و اثراتی مضر بر حافظه دارد. بیماران مبتلا به آپنه، اختلالات قابل توجه در حافظه دارند.
سندرم پای بیقرار (RLS)، باعث ایجاد حس ناخوشایند و میل شدید به حرکت دادن پاها در هنگام استراحت میشود و بیداریهای مکرر و اختلال در خواب را به دنبال دارد که گاهی هم حافظه بیانی و رویهای را تحت تأثیر قرار میدهد.
بیخوابی و حافظه
بیخوابی زمانی است که افراد یا شبها نمیتوانند بخوابند یا صبحها خواب میمانند. در نتیجه بهرهوری آنها کم شده و کیفیت عملکرد روزانه از بین میرود. بیخوابی مزمن، پردازش حافظه را مختل میکند.
بیشتر افراد از تغییر رویه زندگی و عملکرد حافظه در نتیجه اختلال خواب آگاه هستند.
خواب و رویا باعث تقویت حافظه شده و اختلالات خواب و بیخوابی مختلکننده حافظه هستند.
بنابراین مراجعه به پزشک متخصص، انجام فعالیتهای تقویتکننده حافظه، رژیم غذایی مناسب و ورزش از جمله فعالیتها و کارهایی هستند که به واسطه آنها میتوان این مشکلات را به طور کامل از بین برد.