روز جهانی بینایی هر سال در دومین پنجشنبه ماه اکتبر و امسال در ۱۲ اکتبر برگزار میشود. بنیاد Lions Clubs International با «کمپین SightFirst» برای گسترش آگاهی در مورد نابینایی و کمک به افرادی با اختلال بینایی در سال ۱۹۱۶ شروع به کار کرد.
تاریخچه روز جهانی بینایی
در سال ۱۹۱۷، ملوین جونز، Lions Clubs International (L.C.I.) را تأسیس کرد که یک سازمان خدماتی بود. Lions Clubs International پروژههای مختلفی را در سراسر جهان مثل جمعآوری کمکهای مالی برای قربانیان، تشخیص و مدیریت برای افراد مبتلا به اختلالات شنوایی و پروژههای غربالگری سرطان سازماندهی کرده است.
یکی از پروژههای معروف Lions Clubs International، کمپین «SightFirst» بود. این کمپین در سال ۱۹۹۰ آغاز شد و هدف آن مبارزه با نابینایی بود. این کمپینها به بیشتر از ۴۸۸ میلیون نفر با اختلال بینایی کمک کرد.
در کمپین «SightFirst» در سال ۲۰۰۰، Lions Clubs International و آژانس بینالمللی پیشگیری از نابینایی (I.A.P.B.) هر پنجشنبه دوم اکتبر را به عنوان روز جهانی بینایی اعلام کردند. هدف اولیه جلب توجه مردم به اهمیت پیروی از شیوههای ایمن برای جلوگیری از نابینایی و سایر مشکلات مربوط به بینایی بود. بستههای دارویی و کمکهای مالی به نیازمندان ارائه شد. این روز توسط میلیونها نفر در سراسر جهان، برای گسترش آگاهی در مورد مراقبت از چشم و همچنین قدردانی از موهبت بینایی، جشن گرفته شد.
۱۹۱۶: Lions Clubs International متولد شد
Lions Clubs International توسط ویلیام پری وودز تأسیس شد.
۱۹۱۷: L.C.I بینالمللی شد
Lions Clubs International تحت هدایت منشی خود، ملوین جونز، به یک سازمان خدمات بینالمللی تبدیل شد.
۱۹۹۰: کمپین «SightFirst» آغاز شد
L.C.I کمپینهای «SightFirst» را برای مبارزه با نابینایی قابل پیشگیری سازماندهی کرد.
۲۰۰۰: روز جهانی بینایی گرامی داشته شد
L.C.I اعلام کرد که دومین پنجشنبه ماه اکتبر به عنوان روز جهانی بینایی نامگذاری میشود.
امروز چه کار کنیم؟
۱. بودجه جمع کنید
هنوز هزاران نفر هستند که توانایی پرداخت هزینههای درمانی مورد نیاز خود را ندارند. کمک مالی جمع کنید و از دوستان و اقوام خود بخواهید که به این هدف بزرگ کمک کنند. شما تأثیر زیادی بر زندگی بسیاری از افرادی که تحت تأثیر اختلال بینایی هستند، میگذارید.
۲. به مردم آموزش دهید
در حدود ۷۵٪ نابیناییها قابل پیشگیری هستند. به مردم در مورد شیوههای سالم، داروها و درمانهای موجود آموزش دهید. میتوانید با Lions Clubs International همکاری و به گسترش این خبر کمک کنید.
۳. معاینه چشم انجام دهید
این روز فرصت خوبی برای معاینه چشم است. پزشک وضعیت رگهای خونی شبکیه، عملکرد کلی چشمها و بینایی را بررسی میکند. به نزدیکترین کلینیک چشم بروید و اعضای خانواده و دوستان خود را هم تشویق کنید تا چشم خود را معاینه کنند.
۵ واقعیت در مورد چشمها
۱. چشمها میلیونها سال پیش رشد کردند
چشمها در پستانداران حدود ۵۰۰ میلیون سال پیش رشد کردهاند.
۲. اطلاعات جمع میکنند
تقریبا ۸۰٪ از اطلاعاتی که مغز شما پردازش میکند، از چشمها میآید.
۳. سریعترین عضله هستند
چشمها در کمتر از ۱/۱۰۰ ثانیه منقبض میشوند و سریعترین عضله بدن انسان هستند.
۴. یک پلک زدن ۱۰۰ میلی ثانیه طول میکشد
پلک زدن یک انسان میتواند بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه طول بکشد.
۵. آزمایش بینایی میتواند سایر بیماریها را مشخص کند
شرایطی مانند فشار خون بالا یا سطح قند بالا را میتوان در آزمایش چشم تشخیص داد.
چرا روز جهانی بینایی را دوست داریم؟
۱. میلیونها نفر به مراقبتهای پزشکی دسترسی ندارند
نیمی از جمعیت جهان به مراقبتهای پزشکی و منابع مناسب دسترسی ندارند. این روز توجه را به این واقعیت جلب میکند که ۸۵٪ از نابیناییها قابل پیشگیری هستند، با این حال میلیونها نفر به دلیل عدم درمان، دچار اختلال بینایی هستند.
۲. یادآوری برای تشکز ازموهبت بینایی است
باید بدانیم که اگر چشمان ما نبود از زیبایی، رنگ و جزئیات جهان لذت نمیبردیم. ما اغلب بینایی را بدیهی میدانیم و متوجه نمیشویم که نعمتی است که باید سپاسگزار آن باشیم. این روز به ما یادآوری میکند که مراقب چشمان خود باشیم و به کسانی که نمیبینند، محبت کنیم.
۳. یک یادآوری برای معاینه چشم است
اکثر ما آنقدر درگیر برنامه روزانه خود هستیم که از بدن خود غافل میشویم. آیا میدانید تشخیص آب مروارید در مراحل اولیه میتواند به پیشگیری از نابینایی کمک کند؟ این روز فرصت و یادآوری است تا در نهایت آن معاینه چشمی را که مدتها به تعویق انداختهاید، انجام دهید.