سرمایهگذاری برای آینده به معنای سرمایهگذاری روی فرزندانمان است، به همین دلیل است که سازمان ملل ۲۰ نوامبر را به عنوان روز جهانی کودک نامگذاری کرده است. این مناسبت برای اتحاد در جهان، آگاهی از مشکلاتی که کودکان در هر گوشه از جهان با آن روبرو هستند و بهبود رفاه برای همه کودکان است.
تاریخچه روز جهانی کودک
روز کودک در دومین یکشنبه ژوئن سال ۱۸۵۷ توسط کشیش دکتر چارلز لئونارد، در چلسی، ماساچوست آغاز شد. لئونارد خدمات ویژهای را به کودکان اختصاص داد. او این روز را روز گل رز نامگذاری کرد. اگرچه بعداً به نام یکشنبه گل نامگذاری شد و بعد از آن تبدیل به روز کودک شد.
روز کودک برای اولین بار در سال ۱۹۲۰ با تاریخ تعیین شده ۲۳ آوریل توسط جمهوری ترکیه به طور رسمی به عنوان یک تعطیلات ملی اعلام شد. با این حال، برای روشن شدن و توجیه این جشن به تأیید رسمی نیاز بود و اعلام رسمی آن در سطح ملی در سال ۱۹۲۹ توسط بنیانگذار و رئیسجمهور جمهوری ترکیه، مصطفی کمال آتاتورک انجام شد.
اگرچه روز جهانی کودک توسط سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۴ تعیین شد، اما تا ۲۰ نوامبر ۱۹۵۹ مجمع عمومی سازمان ملل شکل گستردهای از اعلامیه حقوق کودک را تصویب کرد. سازمان ملل که ابتدا در سال ۱۹۲۴ توسط جامعه ملل به دست آمد، این سند را به عنوان بیانیه حقوق کودکان خود پذیرفت.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ کنوانسیون حقوق کودک را تصویب کرد. CRC یک معاهده حقوق بشری است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و فرهنگی کودکان را تعیین میکند. این سند به نیازها و حقوق خاص کودک میپردازد و از همه کشورهایی که آن را تصویب میکنند، میخواهد طبق قوانین بینالمللی به آن پایبند باشند و مطابق با بهترین منافع کودک عمل کنند.
در سپتامبر ۲۰۱۲، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، ابتکار عمل برای آموزش کودکان را رهبری کرد. او میخواست که هر کودکی بتواند در مدرسه درس بخواند، هدفی که تا سال ۲۰۱۵ به آن دست یافت. به دنبال اجرای سیاستهای مربوط به آموزش برای ارتقای صلح، احترام و توجه به محیط زیست بود.
روز جهانی کودک تنها روز برای تجلیل از کودکان نیست، بلکه برای آگاهی در مورد کودکانی که خشونت را در اشکال سوء استفاده، بهرهکشی و تبعیض تجربه کردهاند. کودکان در برخی کشورها به عنوان کارگر کار میکنند، در درگیریهای مسلحانه حضور دارند، در خیابانها زندگی میکنند و از تبعیضهایی مثل مذهب، مسائل اقلیت یا معلولیت رنج میبرند. در حال حاضر حدود ۱۵۳ میلیون کودک کار بین ۵ تا ۱۴ سال وجود دارد.
۱۹۲۰: ترکیه
روز کودک ابتدا در ترکیه به عنوان تعطیلات ملی اعلام شد
۱۹۵۴: سازمان ملل درگیر شد
سازمان ملل به طور رسمی روز جهانی کودک را تعیین کرد.
۱۹۵۹: یک سند رسمی
مجمع عمومی سازمان ملل متحد نسخه توسعه یافته از اعلامیه حقوق کودکان را تصویب کرد.
۲۰۱۲: بان کی مون
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، ابتکار عمل برای حضور همه کودکان در مدرسه را تا سال ۲۰۱۵ رهبری کرد.
امروز چه کار کنیم؟
۱. یک رویداد پیدا کنید
هر سال، سازمان ملل از رویدادهایی حمایت میکند که کودکان و بزرگسالان را برای افزایش آگاهی دور هم جمع میکند. در سال ۲۰۱۶، برخی از برجستهترین نویسندگان جهان گرد هم آمدند تا داستانهای کوتاهی بسازند که مشکلاتی را که فقیرترین کودکان جهان با آن روبهرو هستند، برجسته کنند. بسیاری از شرکتهای تابع سازمان ملل هم رویدادهای خود را برگزار میکنند، پس انتخابهای زیادی برای شما وجود خواهد داشت.
۲. مدتی را در اجتماع بگذرانید
میتوانید رویداد خود را برگزار کنید تا بزرگسالان بتوانند با کودکان جامعه زمان با کیفیتی را بگذرانند. این رویداد میتواند یک ملاقات ساده در یک پارک محلی یا یک مهمانی مفصل باشد. در هر صورت، نکته اصلی این است که به کودکان نشان دهیم چقدر مهم است که با جامعه پیوند برقرار کنند.
۳. حمایت از یک کودک
یونیسف و سایر سازمانها اهدا یا حتی حمایت مالی از یک کودک را هر ماه با قیمتی ثابت آسانتر کردهاند. یک کمک مالی کوچک میتواند در تغییر زندگی یک کودک کمک زیادی کند. اگر تا به حال به حمایت از یک کودک یا اهدای کمک مالی به یک سازمان بینالمللی فکر کردهاید، امروز آن را انجام دهید.
چرا روز جهانی کودک مهم است؟
۱. حقوق کودکان را تضمین میکند
در اسناد دولتی معمولی، حقوقی که به مردم داده میشود عموماً برای بزرگسالان در نظر گرفته میشود. با این حال، به لطف سازمان ملل، دولتهای سراسر جهان معاهداتی را به تصویب رساندهاند که حق زندگی، سلامت، آموزش، بازی، خانواده، محافظت در برابر خشونت، تبعیض و سرکوب را برای کودکان تضمین میکند.
۲. آنها آینده جامعه هستند
تغییرات زمانبر است و منظور از زمان، نسلهاست. اگر میخواهیم آیندهای باثبات، ایمن و پایدار در سیارهمان داشته باشیم، باید از کودکان شروع شود. به همین دلیل است که آموزش اولیه ضروری است و سازمان ملل رهبری این مسئولیت را بر عهده دارد.
۳. آگاهی را بالا میبرد
نادیده گرفتن مشکلاتی که کودکان امروزی با آن روبهرو هستند، اگر در زندگی روزمره شما واضح نباشند، بسیار آسان است. روز جهانی کودک به دنبال گسترش این آگاهی است که میلیونها کودک در سراسر جهان وجود دارند که به آموزش، مراقبتهای بهداشتی یا فرصتهای مختلف دسترسی ندارند.